Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Hvis du har en PDA eller mobil der kan gå på nettet, kan du altid finde dine favoritter og anmeldelser, f.eks. når du handler ind!
mobil.vinguide.net
<h1>Hvad skal man dog drikke til julemaden ?</h1>

Hvad skal man dog drikke til julemaden ?

Det kan være svært at vælge hvad man skal drikke til julemaden. Mange har en mening om det, men i sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag.
Monday, December 21, 2009 af Rasmus Carstensen
Hvad man skal drikke til julemaden, er et tilbagevendende emne her på siden og har været oppe og vende i forummet flere gange.

Som hovedregel kan man sige at da julemaden er så fed som den er, så skal der noget med noget syre til, som kan give et tilsvarende modspil.

Det som går igen flest gange, både her på siden og det der anbefales af mere eller mindre kendte eksperter, er at vi skal gå efter vine fra sydfrankrig og norditalien, med hvilket der menes Chateauneuf de Pape/Côtes-du-Rhône og Amarone/Ripasso alt efter kvalitet og pengepung. Oversøiske vine har det med, at blive lidt for søde til den fede mad. Druerne indeholder simpelthen mere sukker når de dyrkes i egne med højere temperaturer.

Jeg hørte i aftes på DR endnu en vinekspert, ved navn Ib Sørensen, i et program genudsendt fra sidste år, som mente det samme som beskrevet ovenfor, men som selv drak tysk hvidvin til både and og flæskesteg. Ib Sørensens anbefalinger er: San Michele Ripasso, Domaine Auguste Clape Cornas (ingen dansk forhandler) og 1993 Christoffel jr., Auslese Wehlener Sonnenuhr. Denne vin er dog ikke til at opdrive mere, så i stedet anbefales Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Auslese. Man kan mene hvad man vil, men i hvert fald har Ib Sørensen en pointe med hans 4 gode råd:
1. Giv mindre gaver, køb gode vine
2. Køb vin hos vinhandleren, gerne hos dem på nettet - ikke i Supermarkedet
3. Vinglasset er vigtigt. Det skal være stort nok til at ilte vinene og både frigive og indfange aromaerne. Det klassiske, lille tulipan-formede glas er bandlyst
4. Servér rødvine let afkølede. Temperaturen i stuen er ofte meget høj, og høje temperaturer og julevin er en dårlig cocktail, medmindre det altså er gløgg!!
Du kan læse hele artiklen her på DRs hjemmeside.

Derudover så har Ekstra Bladet lige lavet en test, som umiddelbart holder nogenlunde stik.

Ekstra Bladets vinpanel, som er en gruppe af Nationen læsere (som er mere eller mindre "almindelige" vinnydere, ligesom du og jeg, og jeg genkender da også et par af navnene her fra siden) har testet om de vine der i øjeblikket bliver fremhævet som julevine, kan holde til den fede julemad. Testen er ret omfattende og der smages på ikke mindre end 36 vine, fra et bredt udvalg verden over.

Testen er delt op i tre, de franske, de italienske og de oversøiske. De vine der fik bedst karakter fra de tre kategorier er hhv:
Frankrig: Oratorio Gigondas 2007 (bedste vin) og Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône 2003 (godt køb) med hver 5 ud af 6 stjerner.
Italien: Monanera Rosso (bedste julekøb) 6/6 og Quintus Amarone 2006 5/6.
De oversøiske: Herdado do Esporao Touriga National 2007 og Catena Alta Malbec 2006 med hver 5 ud af 6 stjerner.
Se hele testen her.

Men vi kan også selv. Vores egen Jan Juel har skrevet flere glimrende indlæg i forummet, hvor dette indlæg er værd at fremhæve, ligesom vi har en tråd i forummet hvor du kan fortælle om hvad du skal og har drukket til julemaden og hvordan det så var bagefter. Du kan komme til det pågældende indlæg her.

Hvis du kender til øl der går godt til julemad, så kan du skrive det i forummet her.

Har du kommentarer til denne artikel er du velkommen til at debattere den herunder.

God jul
Kilde: Evius

Debat

Ingen indlæg i debatten!

Kommentar

Overskrift
F
K
U
Citat
Vejledning


Indlæg skal overholde vores regler, som findes her.

Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges