Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.SqlClient.SqlInternalConnectionTds..ctor(DbConnectionPoolIdentity identity, SqlConnectionString connectionOptions, SqlCredential credential, Object providerInfo, String newPassword, SecureString newSecurePassword, Boolean redirectedUserInstance, SqlConnectionString userConnectionOptions, SessionData reconnectSessionData, DbConnectionPool pool, String accessToken, Boolean applyTransientFaultHandling, SqlAuthenticationProviderManager sqlAuthProviderManager) at System.Data.SqlClient.SqlConnectionFactory.CreateConnection(DbConnectionOptions options, DbConnectionPoolKey poolKey, Object poolGroupProviderInfo, DbConnectionPool pool, DbConnection owningConnection, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.CreatePooledConnection(DbConnectionPool pool, DbConnection owningObject, DbConnectionOptions options, DbConnectionPoolKey poolKey, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.CreateObject(DbConnection owningObject, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.UserCreateRequest(DbConnection owningObject, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Du kan tilføje VinGuide til din iGoogle og se de seneste nyheder og søge direkte i vores database.
<h1>Er Danmark ved at blive en whiskynation ?</h1>

Er Danmark ved at blive en whiskynation ?

Flere medier har i den sidste tid skrevet om de nye danske whiskyproducenter, og i den forbindelse skrevet at Danmark nu er ved at blive en whiskynation, men hvad skal der egentligt til for at blive en whiskynation ?
Sunday, February 14, 2010 af Rasmus Carstensen
Whisky laves da i Skotland, det er almen viden, men faktisk laves whisky mere eller mindre alle steder. Så hvad er det lige der gør at man kan kalde sig en whiskynation ?

Meget kort og simplificeret er det at lave whisky "bare" at blande vand, malt, gær og sukker. Processere det, så som at varme op og gære osv., for til sidst at gemme det væk i tønder i minimum 3 år. Dette skulle man så mene at de fleste kunne finde ud af, hvilket mange også tror de kan. Jeg har personlig smagt indisk whisky, solgt billigere end hvad saftevand koster herhjemme i samme kvantum, og det er ikke værd at skrive om... og så kommer det alligevel med her.

Ifølge "historiske kilder" som Google, har der været snak om at fremstille whisky i Danmark siden 1924, men det var først i 1947 at der på forsøgsbasis blev givet tilladelse af handelsministeriet til at bygge et whiskydestilleri. Da der også dengang var regler om at whisky skulle lagres, var det først i 1952 at De Danske Spritfabrikker i Roskilde lancerede den danske CLOC whisky.

CLOC whisky blev fremstillet i Roskilde fra 1947 og frem til slutningen 70&#39;erne, og er for længst gået i glemmebogen. Dog dukker der stadig fra tid til anden en enkelt flaske op på auktion til en 7-800 kroner, men hvis man skal tro dem der har smagt den gamle danske whisky, så er det ikke noget man hverken vil have hængende i mundhule eller hukommelse alt for længe.

På en gård i landsbyen Stauning er en gruppe whiskyelskere i gang med at producere en helt ny single malt, der får navn efter byen: Stauning Whisky. Det startede i 2006 med planer om en produktion på 2-400 liter, men blev i 2007 ændret til at købe gården og udvide produktionen til 6-8.000 liter. Denne produktion er kommet i gang i marts 2009 og er altså godt på vej.

Ved produktionen af Stauning Whisky er der ingen genveje eller kompromiser på vejen til det færdige produkt. Der bliver kun brugt dansk byg, som de selv malter og der bliver brugt dansk opgravet tørv til den røgede udgave.

Braunstein Micro Destillery har været i gang i en årrække hvor de har lavet økologisk øl, gin, vodka og snaps fra bryggeriet/destilleriet i Køge. De har også lavet whisky og de første flasker frigives den 22. marts i år, hvilket må siges at være lige på trapperne.

Øl- og kryddersnaps fra Braunstein adskiller sig grundlæggende fra almindelig dansk brændevinsproduktion. Normalt anvender man kun helt neutral spiritus til snaps. På mikrodestilleriet på Køge Havn lægges der i stedet vægt på, at du kan smage selve den gode råvare; malt af bedste kvalitet, som de destillerer på.

Er to aktive distellerier nok til at kalde Danmark for en whiskynation ?

Lad mig høre din mening. Skriv din kommentar herunder.
Kilde: Evius

Debat

Ingen indlæg i debatten!

Kommentar

Overskrift
F
K
U
Citat
Vejledning


Indlæg skal overholde vores regler, som findes her.

Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges