Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Medlemsskab her på VinGuide er uforpligtende og helt gratis.

Chile

Chile er blandt de ældste vinlande i den Nye Verden, idet man har produceret vin i Chile siden den spanske erobring i 1500-tallet. Det var jesuitterpræster der var kommet for at kristne Sydamerika, som skulle bruge nadvervin der startede vin fremstillingen. Nogle påstår dog, at der allerede fandtes vilde vinstokke før erobringen. Spanierne opdagede, at forholdene i Chile var så gunstige for vindyrkning, at Chile i 1600-tallet var hovedleverandør af vin til de spanske kolonier. Under Napoleonskrigen lagde spanierne et forbud på import af chilensk vin af frygt for, at den skulle udkonkurrere deres egen vin. I begyndelsen af 1800-tallet var der endnu en stor europæisk immigration (specielt fra Italien), som også medførte hjemlandenes gamle traditioner indenfor vinfremstilling. I midten af 1800-tallet begyndte man at plante de traditionelle franske druesorter med eksport for øje, og Chile var en slags Noahs ark for disse druesorter, da vinlusen Phylloxera hærgede over hele verden i 1877. Chile klarede frisag på grund af sin unikke isolerede beliggenhed med Atacama-ørkenen i nord, Andesbjergene i øst, Antarktis i syd og Stillehavet i vest. Det er med disse naturlige barrierer umuligt for vinlus at komme ind, og da man senere skulle plante nye vinstokke op i Europa, hentede man dem bl.a. i Chile. Disse ?vægge? er også med til at give landet et middelhavsklima, da den kolde Humboldt-strøm i Stillehavet og kolde vinde fra Andesbjergene køler luften. Samtidig er der mange solskinstimer og næsten ingen nedbør.

I den syv måneder lange vækstperiode, hvilket er tre-fire uger kortere end f.eks. Frankrig og Spanien, er der ikke en sky på himlen, hvilket giver vinene en kraftigere aroma, mørkere farve og en fyldigere smag. Man bruger stadig de ældgamle vandingssystemer med friskt smeltevand fra bjergene, der er rigt på mineraler, salt og kalk. Der er med andre ord tale om mikroklimaer, der er utroligt velegnede til vindyrkning. Høsten starter i slutningen af februar med de hvide druer, og Cabernet Sauvignon er de sidste der høstes. Man producerer vin i fem regioner fra den 32. til den 38. breddegrad, hvilket er et cirka 1000 km langt område.

Udenlandske investorer har fået øjnene op for de unikke betingelser for vindyrkning i Chile. Der er således investeret i topmoderne vinbrug, og chilensk vin produceres derfor i dag ud fra en unik sammenføring af gamle traditioner og den nyeste teknologi, hvilket frembringer nogle af de mest interessante vine i dag.

Eksporten af Chilensk vin er vokset stærkt indenfor de seneste år, og i Danmark er Chile i dag blandt de mest populære vinlande.

Kvalitetsgrupper:

Especial = fadlagret mindst 2 år

Reservado = fadlagret mindst 4 år

Gran vina = fadlagret mindst 6 år

Chile består af otte vinområder.


Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges